CHOP Roberts Center CHOP Roberts Center
CHOP Roberts Center for Pediatric Research by Halkin Mason Photography CHOP Roberts Center for Pediatric Research by Halkin Mason Photography
CHOP Roberts Center for Pediatric Research CHOP Roberts Center for Pediatric Research

Roberts Center For Pediatric Research

Philadelphia, PA

CHOP’s new Schuylkill Avenue campus is located across the river from the Main Campus. The Lighting Practice designed the interior and exterior lighting for phase 1 which included a 21-story tower, a hub for CHOP’s clinical research and administrative offices. TLP developed modular layouts of interior direct/indirect pendants enabling CHOP to reconfigure office spaces based on changing needs with minimal adjustments to the overhead lighting system.

The well-lit exterior plaza, bridge to the Schuylkill River Trail, and parking lot promote safety while integrating with the landscape for an attractive and unobtrusive appearance for neighbors. A dynamic color-changing lighting system creates a unique nighttime presence on the east side of the Schuylkill River. The project is pursuing LEED Silver certification.

Client

The Children's Hospital of Philadelphia

Partners

Ballinger

Special features

  • LEED Silver Certification

View all projects